Wat doet een uitzendbureau?

Je kunt een nieuwe baan vinden via de vele vacaturesites die er te vinden zijn. Door een profiel aan te maken met je cv kun je gevonden worden door werkgevers, en je kunt zelf door vaak duizenden vacatures gaan zoeken naar die ene baan. Om de kans te vergroten dat je daadwerkelijk snel aan werk komt, kun je je ook inschrijven bij een uitzendbureau.

Inschrijven uitzendbureau almere

Je kunt je bij de meeste uitzendbureaus in Almere direct via de website inschrijven. De meeste uitzendbureaus beoordelen je inchrijving en cv en beslissen dan of je wordt opgenomen in hun cv-database. Het kan ook voorkomen dat je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, zodat het bureau een nog beter beeld van je krijgt.

Het voordeel van ingeschreven staan bij een uitzendbureau is dat het bureau jou zal benaderen als er een geschikte vacature langskomt. Je sollicitatie verloopt ook via het uitzendbureau. Hier ontstaat de eerste selectie van kandidaten. Ben je hier eenmaal doorheen, dan kom je op gesprek bij de werkgever. Het voordeel hiervan is dat je heel weinig concurrentie hebt. Vaak gaat het om ongeveer 4 kandidaten die door de eerste selectieronde zijn gekomen.

Een baan via een uitzendbureau

Het is een misvatting dat je alleen aan tijdelijk werk kunt komen via een uitzendbureau. Het kan heel goed voorkomen dat je een vaste aanstelling krijgt vanuit een tijdelijke baan. Sla daarom geen vacature af omdat deze alleen voor een bepaalde periode werk biedt.

Mocht je wel werk aangeboden krijgen voor een tijdelijke periode, dan zijn deze werkzaamheden perfect om je cv op te bouwen en werkervaring op te doen.

Vind hier een uitzendbureau in Almere en schrijf je in!